Sivut

maanantai 13. helmikuuta 2012

Horoskooopit

Aloinpa tuossa miettiä horoskooppeja. Siis noita ennustuksia joita löytyy esimerkiksi lehdistä tai netistä jne. Uskotteko te niihin?

Minä en usko niihin, mutta silti ne tulee luettua usein. Jos siellä lupaillaan jotain hyvää ja kaunista, niin toki on mukava ajatella, että jaahas, jäädäänpä innolla odottamaan. Mutta jos siellä lupaillaan jotain ikävää tai jopa kamalaa, niin kohautan vain olkiani ja totean, että humpuukia.

Näihin luonnehoroskooppeihin sen sijaan uskon. Perustelempa miksi. Uskon, että sillä on merkitystä minäkehitykseen, että missä vaiheessa ihminen kokee mitkäkin asiat. Normaalivauhtia kehittyvä vauva kokee siis eri vuodenaikoina erilaiset ikäkehityksen mukaiset asiat ja näin muotoutuu pikkuhiljaa se jokaisen meidän "oma minä". Muistelen myös lukeneeni jostain, että silläkin olisi merkitystä, että mihin vuodenaikoihin äiti kantaa lasta kohdussaan, sillä esimerkiksi talven kaamos ja pimeys vaikuttavat erilailla kuin uuden alun kevät tai valoisa kesä. Niin tai näin, nämä ovat omia uskomuksiani, eivät mitään vankkaa tiedettä.

Ps. Luin juuri Iltalehden horoskoopin ja se lupaili niin huonoja asioita, että kyllä olen kovasti taas sitä mieltä, että pthyi mitä humpuukia! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti