Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Viittomakieli

Minua kiinnostaisi opetella viittomakieltä. Onkohan se hankalaa? Olen aina ollut siitä kiinnostunut, mutta nyt nousi mieleen, kun katsoin tuossa viittomakieliset uutiset televisiosta. Aakkoset osaan tai ainakin olen osannut joskus, mutta siihen minun viittomaosaaminen sitten jääkin. Uskon, että siitä olisi sairaanhoitajan työssäkin hyötyä. Varmasti meidänkin sairaalan kokoisessa sairaalassa aina väliin tulee viittomakielisiä potilaita ja olisihan se hienoa, että olisi edes mahdollisuus, että talosta löytyisi hoitaja, jonka kanssa keskustella omalla kielellä. Tulkkipalveluitahan näissä varmasti käytetään tai viittomakielisen sukulainen tms. tulkkaa, mutta kuitenkin. Taidankin alkaa tutkia minkälaisia kursseja olisi olemassa tai olisiko esimerkiksi mahdollista valita koulussa avoimen kautta joku valinnaiskurssi jostain toisesta koulusta.

Tällainen sivu löytyi missä näkyy perusjuttuja: http://suvi.viittomat.net/

Ja tässä www.kuulokynnys.fi -sivulta aakkoset:



6 kommenttia:

  1. Ihanaa että joku edes viittii kirjottaa viittomakielestä tai edes sen hyödyistä! Oon yrittäny ettiä tällasta vaikka kuinka kauan.

    VastaaPoista
  2. Ei muuta ku syksyllä kansalaisopistoon tai vastaavaan vaan opiskelemaan. Ei se vaikeaa ole! ;)

    VastaaPoista
  3. Eihän tuota P:kirjainta tehdä noin?

    VastaaPoista
  4. Ehkä ei paras kuva, mutta joo, tehdään se noin.

    VastaaPoista
  5. kyl se p tehdään noin monet kuulema näyttää sen myös sillee et näyttävät eteenpäin mut sen voi kuulema tehdä kumminki sama on viittomissa on moonia eri viittomia jotka tarkttaa samaa. mut suosittelen lämpimästi viittomakielen opiskelua just esim. kansalaisopistoissa, työväenopistois mil nimel miissäkin tai jos asut pk-seudulla ni voin suositella lämpiäti helsingissä kuurojen kansanopistoa. siellä on alkeiskursseja

    VastaaPoista